Tårar, att gråta och visa sin sårbarhet

18 11 2010

Vid en del tillfällen stöter man på människor som säger sig ALDRIG gråta.

HUR kan det vara möjligt… visar du dina känslor?

Om man inte gråter och är ledsen ibland, kan man vara sprudlande glad, lycklig, arg eller besviken eller rädd någon annan gång?

För mig har det alltid varit viktigt att visa sina känslor, behöver inte nödvändigtvis alltid visa de FÖR NÅGON ANNAN, men iaf visa de för sig själv.

Att tillåta sig själv vara riktigt riktigt glad när man är glad, att vara arg när man är arg och ledsen när man är ledsen!

Det renar det inre. Det viktigaste är bara att man inte fastnar i en negativ känsla och inte väljer att ta sig ur det igen.
Ibland kan det uppfdattas vara svårt att ta sig ur sin negativa känsla och skapa positiva.

Låt er tillåta er själva att visa hur ni mår. Ta känslan till dig, fundera lite kring ”varför”, blicka upp, se framåt och var din egna lösning för dig själv genom att välja att gå vidare- hitta en lösning på HUR du går vidare.

Fundera på ”VAD GÖR MIG GLAD” ,”VAD GÖR MIG TACKSAM” !

Om vi går tillbaka till detta med gråt, så är det väldigt svårt för många. Man är sårbar när man gråter. Tyvärr kan jag tillägga att oavsett om man gråter eller inte gråter SÅ ÄR MAN SÅRBAR. Vi är alla männsikor…. visst är det underbart. Vi är mänskliga!

Man gör sig inte mindre sårbar, man gör sig bara extra känsliga inför nästa tillfällen ni blir ledsna.
Risken är att reagera oproportionellt mot vad som hänt. Att bygga sina känslor på hög skapar en inre bomb som inom en framtid kommer utlösas. Låt det pysa ut lite då och då, istället för att världens krig ska utlösas i ens inre!

Tårar är något visst, vid varje sorg, oavsett storlek och ”allvarlighetsgrad” så finns det EN VISS MÄNGD TÅRAR FÖR RESPEKTVE SORG, får inte alla tårar som är tänkt att komma ut, komma ut…. DÅ bygger vi på hög!

Var äkta, våga känn och bli medveten!
Tänk att vi kan skapa oss vår egna omgivning/situation, vi slipper då bli ledsna igen, att bli medveten hjälper oss att kunna förebygga!

Lev livet med sann och djup glädje!
¤Anna¤


Åtgärder

Information

Ett svar

21 11 2010
Emmis

…eller vad det nu är. Samla inte på hög….som jag *fniss*….inge bra alls!

HUG

Lämna en kommentar